معاون تبليغ و ارتباطات مرکز تخصصي مهدويت در گفتگو با خبرنگار حوزه، درباره این کتاب گفت:از دعاهای مشهور که خواندن آن در دوران غیبت حضرت مهدی (عج) مورد سفارش شده،«دعای عهد» است.
حجت الاسلام محمدرضا نصوری، ادامه داد: برخی علما مهم ترین آثار مداومت بر این دعا را سه مورد معرفی نموده اند؛ نخست اینکه ثواب کسانی را خواهد داشت که در زمان ظهور در خدمت امام (ع) می باشند، دوم اینکه مایه ثبات و کمال محبت و اخلاص و ایمان شخص می شود و سوم اینکه مایه توجه خاصّ و نظر رحمت کامل آن حضرت به بنده است.
معاون تبليغ و ارتباطات مرکز تخصصي مهدويت با بیان اینکه در دعای عهد، ویژگیهای زندگی مهدوی ترسیم شده است، افزود: این دعا مشتمل بر درود خاصّ از طرف دعاکننده و نیز از سوی تمام مردان و زنان مؤمن در شرق و غرب جهان و خشکی و دریا، و از پدر و مادر و فرزند به پیشگاه حضرت ولی عصر(عج) است . خوانندۀ دعا سپس عهد و پیمان و بیعت با آن حضرت را تجدید می کند و پایداری بر این ایمان را تا روز قیامت اظهار می دارد.
وی در توضیح دعای عهد گفت: دعا برای تعجیل ظهور و فرج و برپایی حکومت حقه و سامان یافتن جهان و زنده شدن حقایق دین و اهل ایمان پایان بخش این دعای شریف است.
حجت الاسلام نصوری تأکید کرد: این گونه دعا، سابقه قرآنی دارد و نشاتگر روح خداشناسی در دعاها است.
کتاب زندگی مهدوی در سایه ی دعای عهد به قلم حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی از اعضای هئیت مدیره بنیادفرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در 176صفحه از سوی انتشارات بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج)با شمارگان 2000 نسخه منتشر شده است .
این دعا مشتمل بر 8بخش است و نویسنده کتاب نیز در 8 فصل با موضوعات ، خداشناسی،درخواست و طلب،ابلاغ درود،عهد مهدوی،مفاد عهد و پیمان،درخواست رجعت،دعا برای ظهور و برنامه های ظهور به آن پرداخته است
درخواست و طلب مجدد
در بخشی از این دعا شخص دعا کننده برای بیان در خواست های خود دوباره اسما و صفات پروردگار را یاد می کند این تکرار صفات الهی در دوقسمت بعد از «اسئلک»به دلیل این است که دعا کننده ، اسما و صفات الهی را متناسب با نیازش ، ذکر کند و حتی تکرار آن ، خالی از لطف نیست.
ابلاغ درود
سلام به امام زمان (عج) در این دعا از جهت کمیت، جهانی و از حیث کیفیت به اندازه عرش خداست، کیفیت سلام به امام در این دعا ،بلند نظری منتظر را می رساند . انسان منتظر ،بلند نظر است و اندیشه جهانی دارد و وقتی خواسته ای هم دارد،با نگاهی عمیق و طولانی آن را مطرح می کند.
عهد مهدوی
عهد و پیمان و میثاق با امام عصر(عج) از دیگر مضامین این دعاست . عهد در زندگی منتظر ، باید همیشگی باشد . وقتی زندگی بر مبنای انتظار شکل گرفت عهد دائمی و همیشگی می شود منتظر واقعی هرگز از عهدش با امام خود روی گردان نمی شود . قرائت صبحگاهی این دعا موجب می شود که فراموش نکنیم پیش از هر کس با امام خود عهد بسته ایم و اولویت عهد با امام را برهمه پیمان ها حفظ کنیم.
مفاد عهد وپیمان
در این دعا بعد از تجدید عهد وپیمان با امام ، هشت مقام را از خدا طلب می کنیم ؛ از خدا می خواهیم که برای دستیابی به آرمان های جهانی ، یار امام زمان (عج) و کمک کار وی شویم و از آن حضرت دفاع کنیم ؛ در انجام مقاصد و حوائج امام سرعت بگیریم ،اوامر آن حضرت را گوش دهیم ،و در رکاب آن امام به درجه رفیع شهادت برسیم با این آموزه ها ، زندگی منتنظر باید بر مبنای یاری امام شکل بگیرد، لازمه این یاری شناخت امام زمان(عج) است کسی که می خواهد از امام حمایت کند ، ابتدا لازم است خواسته های آن حضرت را بشناسد.
درخواست رجعت
رجعت به معنای بازگشت دوباره به دنیا ، و از اعتقادات شیعه است که در این قسمت شش فراز به آن اختصاص یافته و دعا کننده این درخواست را از خداوند متعال طلب می کند.
دعا برای ظهور
در این دعا در خواست ظهور با 9 فراز و جمله لطیف و دقیق بیان شده است
برنامه های ظهور
این بخش 21 فراز دارد که سیزده قسمت آن درباره دست آوردهای ظهور است
از ویژگی های حکومت امام زمان هم این است که تمام شهرها در دوران او و به وسیله او آباد می شوند زیرا تمام سرمایه های آسمان و زمین در دست اوست.
علاقه مندان برای تهیه کتاب زندگی مهدوی در سایه دعای عهد می توانند با مراجعه به یکی از شعب بنیادهای فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) در کشور آن را خریداری کنند .
نظر شما